SUMMA ARTIUM: A Summa Artiumról Testületek és munkatársak Summa Artium Díj Etikus Adománygyűjtő Szervezet
SZOLGÁLTATÁSAINK: TAO-támogatás FUNDUS Támogatói Alapok Vademecum Hírlevél és Könyvklub Vállalati programok Támogatások lebonyolítása Útisz Galéria Summárium
PORTFÓLIÓ Aktuális projektünk Korábbi projektek Fortepan on-line fotóarchívum Budapest folyóirat Kulturális Obszervatórium
REFERENCIÁK Vállalati programok TAO-támogatás Támogatóink és partnereink
MAGÁN ALAPOK Polgár Krisztina Emlékalap Hangszertéka Alap Király István Alap
KAPCSOLAT 1054 Budapest, Honvéd utca 3.
(a híres Bedő Ház)
+36 1 318-3938
Adományozás nekünk és projektjeinknek

New Community Fund

A New Community Fund a Summa Artium által működtetett támogatói magánalap, amely az alábbi területeket szeretné pénzbeli támogatásokkal segíteni:

— Magyarország kulturális és művészeti gazdagságának fenntartása és gyarapítása,

— Leszakadó társadalmi rétegek esélyegyenlőségének javítása és kultúrához jutása,

— Budapest és agglomerációja életminőségének javítása.

Általában olyan ügyeket, amelyektől egy kicsivel jobb lesz a városban vagy az országban élni.

Miért különleges a New Community Fund?

A Summa Artium évek óta működtet magán alapokat, amelyek egy-egy mecénás által fontosnak tartott területen adnak támogatásokat. Az NCF erejét a hazafias és lokálpatrióta szellemű összefogás adja, amely felismeri a szűken vett állami feladatokon túlmutató szerepvállalásban rejlő lehetőséget: A közös cél érdekében több támogató csatlakozásával egy-egy területen valóban érezhető hatást fejthet ki a támogatói közösség. Vagyis a NCF több támogató hozzájárulásának köszönhetően támogatja közösen elfogadott célok megvalósítását. 

A pályáztatás

Az NCF a rendelkezésére álló pénzösszeget meghívásos vagy nyílt pályázatok útján osztja ki. A pályázatok részletes feltételeit a Summa Artium Alapítvány kuratóriuma határozza meg, ezután dönt a benyújtott pályázatok támogatásáról is, évi maximum négy alkalommal.

Hogyan lehet csatlakozni?

Az NCF kizárólag magánszemélyek és magántulajdonban levő szervezetek adományaiból működik, közpénz támogatásért nem folyamodik. Az NCF várja újabb mecénások csatlakozását.

Működési költségek, átláthatóság

A Summa Artium Alapítvány a beérkezett adományok összegének és a pénzügyi műveletek tárgyévi bevételének 95%-át teljes egészében az NCF célja szerinti pályázati támogatásokra fordítja, más működési költséget nem számol el. Az NCF pénzügyi helyzetéről és az elmúlt időszak kifizetéseiről a Summa Artium 6 havonta jelentést küld az NCF támogatói kör tagjainak, a Summa Artium Alapítvány éves közhasznú beszámolójának részeként közzéteszi azt a honlapján.


A New Community Fund első pályázati felhívását az Open Society Foundations támogatása tette lehetővé.

A pályázaton nyertes Off-Biennále Egyesület OFF Műhely elnevezésű projektjét 2018. június és 2019. május között valósítja meg, részletek a projekt honlapján olvashatók: https://offbiennale.hu/off-muhely

További pályázatok a rendelkezésre álló kerettől függően várhatóak.

 

Meghívásos pályázati felhívás intenzív művészeti projektképzési szabadiskola megvalósítására

A pályázaton való részvételre meghívott szervezet: Off-Biennále Egyesület

A pályázati program megvalósításának időpontja: 2018 ősze (kb. 2×4 nap, 2 hét eltéréssel), a létrehozott művészeti projekt nyilvános bemutatását legkésőbb 2019 tavaszán kell megtartani.

Helyszín: Budapest (különböző helyszínek)

Közreműködők: magyar és nemzetközi szakemberek a kortárs művészet, az urbanizmus, a történettudomány, a jog, a kommunikáció területéről.

Résztvevők: legalább 10 hazai fiatal, pályakezdő művész.

A támogatásra fordítható keret: 3 000 000 Ft.

A megvalósítandó szabadiskola bemutatása:

A szabadiskola célja egy intenzív és izgalmas, a hazai közegben hiánypótló tanulási folyamat megvalósítása, amelynek során legalább három-három elismert hazai és külföldi szakember közreműködésével, legalább tíz fiatal művész megtervez és megvalósít egy művészeti projektet.

A program során megvalósuló alkotásnak helyszíne, inspirálója és témája is Budapest, a város, egy-egy épülethez vagy köztérhez kapcsolódó aktuális helyzet, társadalmi jelenség vagy épp elfeledett történet, amelyet a munka során kidolgozott művészeti projekt láthatóvá tesz és értelmez.

Egy fiatal művésznek elsősorban inspirációra: új benyomásokra, élményekre, folytonos tanulásra, elmélyült beszélgetésekre, őszinte visszajelzésekre van szüksége ahhoz, hogy pályája valóban beinduljon. Önmaguk tanítójának és menedzserének kell lenniük egyszerre. Az iskolából kikerülve a pályakezdő művészeknek gyakran problémát okoz ötleteik kidolgozása, megvalósítása, (ön)értékelése, új területek felfedezése, a pályán kínálkozó következő szintek „meglépése”. A pályázat eredményeként megvalósítandó szabadiskola informatív, inspiráló, segítő közeget kell teremtsen a résztvevő fiatal művészek köré, hogy helyzetbe hozza és elvezesse őket egy közös projektötlettől a megvalósításig. Vagyis a tanulási folyamat éppolyan fontos kell legyen, mint a megvalósuló projekt.

A pályázatnak tartalmaznia kell a szabadiskola koncepcióját, a foglalkozások, előadások tematikáját és helyszíneit, a közreműködő hazai és külföldi szakemberek rövid bemutatását és hajlandósági nyilatkozatukat a részvételre, valamint a részletes költségvetést.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. április 30. 

 

Kapcsolódó dokumentumok:
Név Típus Méret  
OFF-Műhely pályázat pdf 501 KB » Letöltés