SUMMA ARTIUM: A Summa Artiumról Testületek és munkatársak Summa Artium Díj Etikus Adománygyűjtő Szervezet
SZOLGÁLTATÁSAINK: TAO-támogatás FUNDUS Támogatói Alapok Vademecum Hírlevél és Könyvklub Vállalati programok Támogatások lebonyolítása Útisz Galéria Summárium
PORTFÓLIÓ Aktuális projektünk Korábbi projektek Fortepan on-line fotóarchívum Budapest folyóirat Kulturális Obszervatórium
REFERENCIÁK Vállalati programok TAO-támogatás Támogatóink és partnereink
MAGÁN ALAPOK Polgár Krisztina Emlékalap Hangszertéka Alap Király István Alap
KAPCSOLAT 1054 Budapest, Honvéd utca 3.
(a híres Bedő Ház)
+36 1 318-3938
Adományozás nekünk és projektjeinknek

Korábbi projektek

Noran Libro Kiadó — 1,809,000 Ft

A kiadó Európa női szemmel című könyvsorozatának megjelentetése. A Minőségi Irodalomért Alap támogatása.

 

Kortárs Építészeti Központ — 200,000 Ft

A KÉK munkatársa, Huszár Daniella részvétele a Fesztivál Akadémia Fiatal Fesztiválszervezők Műhelyén Meranóban, Olaszországban, 2017 novemberében. A támogatást magánszemélyek adománya tette lehetővé.

 

Jovana Popic — 852 Eur

A tudás archeológiája című művészeti projekt megvalósítására 2017 októberében.

 

Király István: Napló 1956-1989 című könyv könyvtáraknak adományozása

2017 tavaszán jelent meg Király István 1956-1989 között vezetett naplója, a Magvető kiadó gondozásában. A Király István Alap alapítója és mecénás magánszemélyek ez év nyarán 2,185,000 Ft támogatást nyújtottak az Alap számára, ami lehetővő tette, hogy a Napló 300 példányát hazai könyvtáraknak adományozzuk, és így az minden érdeklődő olvasó, egyetemi hallgató és kutató számára hozzáférhetővé váljon. A könyvek a Könyvtárellátó közreműködésével, 2017 szeptemberében jutnak el a könyvtárakba. A támogatott könyvtárak és a program támogatóinak listája a Király István Alap oldaláról nyitható meg.

 

OFF-Biennále 2017 — 1,201,750 Ft

Az OFF-Biennále Egyesület 2017 őszén második alkalommal rendezi meg a kortárs képzőművészeti fesztivált

 

Roma Storytelling Festival — 325,000 Ft

A Fesztivál négy európai roma színházának audiovizuális rögzítése.

 

Bácskai Milán tanulmányi ösztöndíj — 1,075,000 Ft

Bácskai Milán a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon magántanulója. Az Aegon Magyarország Általános Biztosító által finanszírozott ösztöndíj lehetővé teszi, hogy betegsége ellenére is folytassa tanulmányait a 2017/18-as tanévben.

 

Thury Levente Ösztöndíj 2017-ben Dombi Franciska számára — 600,000 Ft

A Polgár Krisztina Emlékalap által finanszírozott Thury Levente Ösztöndíj a Toldy Ferenc Gimnázium évente egy, a művészi tanulmányokban kiemelkedő tanulóját segíti tanulmányi ösztöndíjjal, hogy fejleszthesse tudását és hozzájáruljon továbbtanulásához a művészeti területen.

 

Iparművészeti Múzeum Baráti Kör Egyesület — 1,163,000 Ft

A célzott támogatás kifejezetten a Múzeum 2017 évi munkájához nyújt segítséget.

 

A Színház című folyóirat támogatása — 2,750,000 Ft

A támogatás lehetővő tette a nagymúltú folyórat nyomtatott formában való fennmaradását, print lapszámok megjelentetésének támogatásával a 2016. december - 2017. március időszakban.

 

Tóth Gergő külföldi tanulmányi ösztöndíja — 9000 USD

Tóth Gergő Krisztián, ifjú hegedűművész felvételt nyert az USA-beli Bard College Conservatory of Music Advance Performance Studies programjába. A 2016 szeptemberétől 2017 júniusig tartó tanulmányait segítő külföldi tanulmányi ösztöndíjat magánszemélyek támogatják.

 

A K2 Színház utazása az USA-ba és New York-i vendégszereplése — 550,000 Ft

A K2 Színház egy ambiciózus fiatal alkotókból álló társulat, legalapvetőbb célja a társadalmi folyamatokra való reflektálás a színház nyelvén. A társulat 2016 nyarán elnyert egy pályázati résztámogatást, hogy egy 56-os emlékdarabhoz az USÁ-ban gyűjtsön anyagot. A Polgár Krisztina Emlékalap, valamint Király Júlia, Dr. Bíró Péter, Mátyásfalvi János és Dr. Tamás István magánszemélyek hozzájárulása révén még időben összegyűlt az utazáshoz szükséges összeg.


Kokas Katalin és Vásáry Tamás országjáró koncertsorozata — 3,000,000 Ft

Kokas Katalin hegedűművész és Vásáry Tamás zongoraművész-karmester Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms legszebb hegedű-zongora műveiből összeállított koncertsorozata a Magyar Fejlesztési Bank támogatásával hazánk több szegletébe elvitte a közönség számára a lenyűgöző színvonalú muzsikát.  

A sorozat keretében 6 helyszínen került sor összesen 9 koncertre, amelyen összesen közel 2.000 néző vehetett részt. A koncertek közül 4 alkalom kifejezetten kisgyermekek illetve iskolások számára vitte élvezetes és kézzelfogható közelségbe a komolyzenét a két kiváló művész tolmácsolásában.


Függetlenül Egymással Egyesület — 1,300,000 Ft

A Jurányi Inkubátorház 2016 évi, független társulatokkal megvalósított produkciói létrehozásához, a Polgár Krisztina Emlékalap támogatása.