SUMMA ARTIUM: A Summa Artiumról Testületek és munkatársak Summa Artium Díj Etikus Adománygyűjtő Szervezet
SZOLGÁLTATÁSAINK: TAO-támogatás FUNDUS Támogatói Alapok Vademecum Hírlevél és Könyvklub Vállalati programok Támogatások lebonyolítása Útisz Galéria Summárium
PORTFÓLIÓ Aktuális projektünk Korábbi projektek Fortepan on-line fotóarchívum Budapest folyóirat Kulturális Obszervatórium
REFERENCIÁK Vállalati programok TAO-támogatás Támogatóink és partnereink
MAGÁN ALAPOK Polgár Krisztina Emlékalap Hangszertéka Alap Király István Alap
KAPCSOLAT 1054 Budapest, Honvéd utca 3.
(a híres Bedő Ház)
+36 1 318-3938
Adományozás nekünk és projektjeinknek

Vademecum Hírlevél és Könyvklub

A Vademecum kulturális ajánló hírlevél minden ajánlata azt célozza, hogy aki él vele, az kulturálisan értékes, de egyben szórakoztató élményhez jusson, ha fáradtan kezd bele, akkor boldogan és pihenten fejezi be. Angol szóval „middlebrow” élményeket kínál, amit magyarul úgy lehetne fordítani: eleje-közepe-vége művészet…

2004 novembere óta minden kedden friss szám, Valami új; Még kurrens (még megy a színházban, még nyitva a kiállítás, megy a moziban); Nagy adósság („harminc éve el akarom olvasni, és most tényleg!”, „megjelent dévédén, megnézem”!); Ha egyszer ezt elmesélem a klubban… (Különleges élmények a kultúra berkeiből és/vagy a zuhanyhíradóból); Miscellanea (vegyes, sehová sem sorolható dolgok, internet, design, Budapest, történelem) témakörökben.


A Könyvklub

A 2010-ben indult Vademecum Könyvklub tagjai a hírlevél mellett havonta egy könyvet is kapnak, Török András hírlevélíró gondos választása szerint, egy kedvcsináló olvasmány-ajánlással kiegészítve. A hónap könyve általában az elmúlt néhány hónap során jelent meg, értékes, mély olvasmány, amely egyúttal szórakoztató is, de nem az eladási listák első helyéről választott közismert cím, hanem egy szinte minden új könyvet elolvasó és értékelő olvasó alaposan megfontolt választása, elfoglalt és igényes klubtagjaink számára.

A Könyvklub tagdíja 2018. június 1-től egy évre 100 000 Ft + Áfa

 

A Könyvklub Prémium tagsága

2018. szeptemberben indult a könyvklub emelt szintű szolgáltatása. Akik erre előfizetnek, a Hírlevél és a havonta érkező hónap könyve mellett jogosultak igénybe venni a Klub csak részükre fenntartott egyedi szolgáltatásait.

Milyen szolgáltatások járnak a Prémium tagsággal?

A szolgáltatás a Vademecum Hírlevélre és a Könyvklub alapszolgáltatására épül, ezek természetesen járnak a Prémium előfizetőknek. Ezen felül a következő rendszeres, illetve egyéni igény szerinti szolgáltatások vehetők igénybe:

1. Beléphetnek (egyéni jelszóval) a Vademecum adatbázisba, így szabadon kereshetnek a Vademecum Hírlevél összes, könyvről szóló (rendszerezett) cikkében. Például ha valaki a történelmi időkben játszódó, hosszú, francia krimiket szereti, akkor kereshet magának ilyeneket. (A későbbiekben tervezzük a kereshető adatbázis bővítését más témájú posztokkal is.)

2. Részt vehetnek a kéthavonta megrendezésre kerülő Klub eseményeken (a hónap könyvéhez kapcsolódó író-olvasó találkozók, dedikálások, egyedi kulturális, művészeti események).

3. Igénybe vehetik a Klub csak részükre fenntartott jegyfoglaló szolgáltatását. Ennek keretében egy-egy kiemelkedő színházi előadásra vagy koncertre jegyeket foglalunk le, hogy klubtagjaink biztos ne maradjanak le az élményről. (A klubtagság díja nem tartalmazza a jegyek árát.)

4. Élhetnek a Summa Artium Hotline szolgáltatással. Rövid határidővel adunk három kulturális tippet valamely estére, akár péntek délután is, a hétvégére.

5. Nem budapesti tagoknak megtervezünk egy-egy tökéletes kulturális hétvégét a fővárosban.

6. Minden tag évente egyszer igénybe veheti családja és barátai számára az évente változó „Budapest, mint örömforrás” című előadást, amely egy évente változó negyedben tett sétát is tartalmaz.

7. Rendszeres információkat kap a Summa Artium projektjéről, a Fortepan Online Fotóarchívumról.

8. Minden egyéb, amire a tisztelt Prémium tag vágyik a kultúrával és Budapesttel kapcsolatban.

A Prémium tagság díja

A prémium tagság díja 12 hónapra 200 000 Ft + ÁFA.

A Klub 2024 évi eseményei:

  • 2024. január 23. kedd, 14:00 óra – A Budapest - az első aranykor. Sztereoképek és képeslapfotók a Fortepan és a Deutsche Fotothek gyűjteményéből (1903–1912) tárlat megtekintése a Magyar Nemzeti Galériában, Török András társkurátor vezetésével. 

További információ, belépés a Klubba: Kajtár Barbara, a Könyvklub titkára, E titkarsag@summa-artium.hu, T 318 3938.