honlapkészítés

Díjak

A Summa Artium Díjak a kultúrával és művészetekkel együttműködő, azokat kiemelkedő módon támogató vállalatok és magánszemélyek elismerését szolgálják. Együttműködés alatt a magánforrásból a kultúrába irányuló valamennyi támogatási-befektetési formát értjük. Ide tartozik valamennyi ellenszolgáltatásért adott támogatás, marketing, kommunikációs vagy értékesítés-ösztönzési célú együttműködés és szponzorálás; az ügyfelek, munkatársak számára szervezett művészeti programok; művészeti gyűjtemények létrehozása és az ellenszolgáltatás nélküli mecenatúra is. Ide értjük a kulturális szervezeteket szaktudásukkal segítő üzletemberek munkáját is. A fő cél a kultúrával és a művészetekkel való együttműködéssel társadalmunk gazdagítása.

A magyar kulturális életnek elemi érdeke, hogy az üzleti élet mindinkább megtérülő befektetésként (nem pedig adományként) tekintsen a művészetek támogatására.

A díj kategóriák:

A Kortárs művészetért kategória díja olyan vállalatnak adható, amely következetesen, kitartóan és a lehetőségeihez képest jelentős arányban juttatott támogatást a kortárs kultúra számára, és a legeredetibben használta ki a kortárs művészetekkel való együttműködésben rejlő lehetőségeket.

A Projekt kategória díja olyan figyelemreméltó együttműködésnek ítélhető, amelynél a sikert elsősorban nem a befektetett pénz összege határozta meg, hanem az együttműködők erőforrásainak újszerű felhasználása mindkét fél számára előnyös módon.

Az Év patrónusa kategória díja annak az üzletembernek adható, aki önkéntes munkáját fektette egy kulturális projekt vagy szervezet segítésébe, elsősorban az üzleti életben megszerzett szaktudásának, ismereteinek a kulturális szervezet céljaira való felhasználásával, avagy magánvagyonát fordította közhasznú kulturális, művészeti célok segítésére. 


A tavalyi és a korábbi évek díjazottjairól itt található információ.

A zsűri tagjai: Straub Elek, a zsűri elnöke (üzletember, mecénás); Danks Emese (Unicef Magyar Bizottság, igazgató); Dr. Kádár Gabriella (CIG Pannónia Biztosító, vezérigazgató); Király Júlia (KBC Group igazgatósági tag); Dr. Kornai Gábor (üzletember, a Summa Artium Alapítvány kuratóriumának tagja); Dr. László Géza (üzletember, szakíró); Molnár-Bánffy Kata (kommunikációs szakember, a Salt Communications alapítója)