honlapkészítés

Művészeti Alapú Tréningek vállalatoknak

Összefoglalás

A megcélzott képességek: elkötelezettség, kreativitás, innovatív gondolkodás, kommunikációs készségek, előadói készség – hangszín, hangerő, légzéstechnika, hanghordozás, csapatmunka, meggyőző erő, improvizáció, testbeszéd, vezetői szerep, vállalati kultúra, együttműködés.

A művészetek egyrészt technikai, másrészt inspiráló, azaz ihletet adó hatásukkal tudják segíteni az üzleti szervezeteket. Technikai tudást a kommunikációs, prezentációs vagy írásos készségek fejlesztéséhez, megfelelő személyes hatásgyakorláshoz adhatnak, inspirációt pedig a belső motivációk befolyásolásával, attitűdök, beidegződések módosításával érhetnek el.

1:1 vagy néhány fős csoportok számára

Személyes készségek fejlesztése előadó-művészek vezetésével
Gyakran a kommunikációs készségek minősége emeli ki a sikeres menedzsert, a karizmatikus vezetőt vagy a meggyőző értékesítőt a versenytársak közül.
- Előadói készségek
- Személyes benyomáskeltés
- Befolyásolás, tárgyalás
- Kreatív vezetés
- Ügyfélkapcsolatok ápolása

10-20 fős csoportok számára

Csapatépítés, kreativitásfejlesztés
A színházi társulat, vagy a zenekar, amely egy új produkció létrehozására áll össze, a próbafolyamat során egy kiemelkedően teljesítő, egységes csapattá kell váljon. Ehhez a művészek olyan tudással rendelkeznek, ami a gyors és hatékony csapatépítés egyedülálló segítője.
- Kommunikáció a csapatban
- Vezetés, követés, együttműködés
- Bizalom és harmónia
- A kreatív csapat

Vállalati kultúra
Sok szervezet számára jelent kihívást vállalati kultúrájuk („ahogy az ügyeinket intézzük”) megújítása. A vezetés új értékeket szeretne befogadtatni, vagy két nagyon különböző stílusú csapatot kell egyesíteni az átszervezések miatt, és még hosszan sorolhatnák a lehetséges okokat. Nem elég kijelenteni, hogy vállalatunk mostantól ügyfélbarát, rugalmas, gondoskodó vagy éppen kreatív lesz, semmi sem fog változni, ha ezeket az értékké váló tulajdonságokat nem teszi magáévá a vállalat.

Értékek beágyazása
A művészetek egyedülálló módon képesek megmutatni, mit jelent az új értékek beágyazása a vállalati kultúrába.
- Értékek és célok
- Csapatok egyesülése
- Munkagyakorlat megváltoztatása

Milyen művészeti módszerekkel érjük el mindezt?

Drámatréning

A drámatréning során mások szerepébe bújva egy közös történetet hozunk létre, melybe a csoport minden tagja aktívan bevonódik. A résztvevők nem csak megfigyelői, hanem írói, rendezői és szereplői is a történetnek, ami a helyzetek eljátszásával és elemzésével születik meg. A tréning során a résztvevők biztonságos keretek közt megszülető tapasztalathoz jutnak, amelyet a későbbiekben hasonló szituációkban hasznosítani tudnak. A tapasztalat rögzülése nem csupán értelmi, hanem érzelmi szinten is megtörténik. Ebben a folyamatban a dráma, helyenként a színház mindig eszköz. A cél a megértés elmélyítése abban a témában, amelyet a Drámatréning kijelöl. A Drámatréning fókuszát és történetét a megrendelővel történt előzetes egyeztetés alapján, a csoportra szabottan állítjuk össze. A program hatékonyan tudatosít és változtat meg hiedelmeket, attitűdöket, kommunikációs és viselkedési szokásokat, aminek következtében a csoport stabilabban képes működni és könnyebben jut át változási folyamatokon.

Ahol a drámatréning hatékonyan segíthet:
- hétköznapi konfliktusok kezelése
- vezetői szerepek
- változás menedzsment
- érdekkonfliktusok kezelése
- korrupció kezelése
- kiégés megelőzése
- diszkrimináció kezelése
- társadalmi felelősségvállalás megtervezése
- szabálytudat erősítése
- generációs feszültségek, nemek közötti feszültségek kezelése

Zenei tréning

A zenén keresztül megéljük szervezeti létünknek azon jelenségeit, amelyek a leginkább szükségesek egy üzleti szervezet sikeres működéséhez. Rájövünk, hogy ugyanúgy a vezetés, az együttműködés és a kreativitás az alapja egy cég sikeres működésének, mint ahogy ezek határozzák meg egy jó zenekar teljesítményét is.
Vezetői, összhang- és kreativitásfejlesztő zenei alapú tréningjeinken zenei képzettség vagy tudás nélkül, sok-sok különleges analógia és feladat, valamint egy egyedi, interaktív hangszerinstalláció segítségével tapasztalhatják meg a résztvevők saját képességüket az együttműködés, a motiváció, a határozott vezetés és a kreativitás terén.

Fotóművészeti tréning

Egy fotóművész szemével tekintve
egy sokat látott épületre, tárgyra vagy személyre, új, szokatlan részleteket fedezünk fel, vagy éppen kellően távol megyünk ahhoz, hogy az egészet befoghassuk. Gyakran a szokásos látószögtől elmozdulva keressük a legjobb, legérdekesebb, legkifejezőbb szöget. Kreativitást fejleszt, a problémák, vagy a megszokott, rutinná vált feladatok újfajta megközelítését, új látásmód kialakítását segíti elő a fotóművész tréner által vezetett képzés.

További hozzáadott érték
– növekedő csapatkohézió
– a vizuális kultúra javulása
– önkép megismerés
– a vállalati kommunikációban felhasználható eredmény, akár a telefonkönyvekig lemenően


Munkateremtés fiatal művészeknek

Ha partnercégünk e tréningeket felhasználja, ezzel egyúttal munkát teremt a közreműködő művészeknek, segíti őket a kompromisszumoktól mentes alkotómunkában. Támogat egy jó ügyet, oly módon, hogy csak olyan pénzt költ az ügyre, amely egyébként is szerepelt a terveiben.

További információ: info@summa-artium.hu vagy 061 318-3938