honlapkészítés

Vademecum Hírlevél és Könyvklub

A Vademecum szó jelentése

A latin kifejezés szó szerinti jelentése: „gyere velem”. Jelentése a fogkrém előtti időkben: „kisokos”, „rövid összefoglalás”. A kora újkorban mindenféle témakörben árultak ilyet a német piacokon. A mai kiejtési hagyomány szerinti kiejté­se: „vádemékum”.
2004 novemberében indítottuk e-mailen, minden kedden küldött ajánló hírlevelünket.

A Vademecum Hírlevél rovatai

— Valami új
— Még kurrens (még megy a színházban, még nyitva a kiállítás, megy a moziban)
— Nagy adósság („harminc éve el akarom olvasni, és most tényleg!”, „megjelent dévédén, megnézem”!)
— Ha egyszer ezt elmesélem a klubban… (Különleges élmények a kultúra berkeiből és/vagy a zuhanyhíradóból)
— Miscellanea (vegyes, sehová sem sorolható dolgok, internet, design, Budapest, történelem)

Minden ajánlat azt célozza, hogy aki él vele, az kulturálisan értékes, de egyben szórakoztató élményhez jusson, ha fáradtan kezd bele, akkor boldogan és pihenten fejezi be. Angol szóval „middlebrow” élményeket kínál, amit magyarul úgy lehetne fordítani: eleje-közepe-vége művészet…

A Vademecum Hírlevél előfizetési díja évi 10.000 Ft.

Csoportos előfizetés a Vademecum Hírlevélre

Egyéni megállapodás szerint mód van arra, hogy egy cég előfizessen a dolgozói (felsővezetői) számára. Lehetőség van vállalati ajándéksorsolásra. Technikailag ez úgy zajlik, hogy egy példányban megküldjük a Hírlevelet, és a cég küldi tovább. Az ajándékokat szállítjuk, a sorsolást a cégnél ejtik meg.

Az egy főre eső előfizetési díj a létszámtól függően csökken.

A 2010-ben indult Vademecum Könyvklub

Olyan komolyabb támogatóink részére indult, akik eddig is évente legalább 100.000 forinttal támogatták a Summa Artiumot. Ők is megkapják a Hírlevelet, de emellett havonta egy könyvet is megküldünk postán, egy olyat, amelyről már szó volt a Hírlevélben.

A Vademecum Könyvklub tagsági díja egy évre 100.000 Ft + ÁFA, ebben benne van 12 könyv, illetve a postaköltség ára. Az Egyesült Államokba/Kanadába küldés esetén ugyanez 750 USA dollár. Az önköltségen felüli összeg segít elérni kulturális céljainkat.

Csoportos előfizetés a Vademecum Könyvklubra

Mód van csoportos – maximum négyfős – előfizetésre. Ez a csoport együttesen fizeti be a 100 000 Ft + ÁFA éves tagdíjat. Mind a négyen megkapják a Vademecum Hírlevelet, és láncszerűen adják tovább egymásnak a könyveket.

A Hírlevelet írja, a könyveket kiválasztja Török András, a Summa Artium igazgatója.